Mesajul SUA pentru România

Sursa: www.wikipedia.org
Sursa: www.wikipedia.org

Luis E. Arreaga, principalul asistent adjunct al secretarului de stat pentru aplicarea legii și combaterea traficului cu narcotice din SUA, crede că România are nevoie de o dublă abordarea pentru a elimina corupția de la rădăcină.

"Pentru a elimina din rădăcină corupţia avem nevoie de o dublă abordare: autorităţile trebuie să-i urmărească în justiţie pe cei corupţi, de la demnitari până la micii funcţionari, iar societatea civilă trebuie să funcţioneze liber, pentru a schimba atitudinile, de la cele ale cetăţenilor de rând până la cele ale demnitarilor", susţine oficialul american, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti, scrie site-ul www.stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, pentru a avea succes în lupta împotriva corupţiei va fi nevoie de măsuri substanţiale în plan naţional şi internaţional care să asigure progresul.

Asistentul adjunct crede că statele trebuie să aplice  în totalitate standardele privind lupta împotriva corupţiei şi transparenţei şi să permită societăţii civile să-şi îndeplinească importantul şi adecvatul rol de asigurare a integrităţii autorităţilor şi sporire a transparenţei, în beneficiul cetăţenilor.

"Luarea acestor măsuri va asigura nu doar adoptarea de legi corespunzătoare, ci şi aplicarea şi respectarea lor de către poliţie şi instanţe şi faptul că societatea civilă va avea permisiunea de a-i prezenta public pe cei care nu aderă la aceste standarde", a subliniat acesta, scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel