Mesaj tulburător despre situația din Republica Moldova

Foto: Deschide.md. VOT ALEGERI REPUBLICA MOLVODA PRESEDINTE
Foto: Deschide.md. VOT ALEGERI REPUBLICA MOLVODA PRESEDINTE

Europarlamentarul Laurențiu Rebega este de părere că dacă Republica Moldova va merge cu Igor Dodon în turul doi nu va fi un moment crucial, ci o pierdere. 

”Sunt unionist! Am susținut și voi susține întotdeauna reunificarea Republicii Moldova cu România! Consider că reunificarea este necesară, legitimă și trebuie să fie un obiectiv major al oricărui politician român demn de acest nume. Repet ceea ce am mai spus în multe alte ocazii: chiar dacă eu cred în Unire, aceasta nu trebuie să se facă decât cu acordul clar, exprimat prin referendum, al majorității cetățenilor. Nu cred în binele făcut cu forța, după cum nu cred nici în așa-zișii oameni providențiali care vor să salveze lumea de tot felul de primejdii închipuite! Dar a recunoaște că Unirea e un proiect dificil, care nu se poate realiza de azi pe mâine, un proiect care presupune și sacrificii, nu este totuna cu a te ascunde după vișin! Primul pas către Unire este cel al afirmării tranșante a necesității Unirii ca proiect național!”, declară europarlamentarul Laurențiu Rebega. 

”În cazul în care acest candidat va câștiga și în turul al doilea, nu putem vorbi despre un moment crucial al istoriei - pur și simplu, se vor pierde niște ani...”

Europarlamentarul a adăugat: ”Din acest punct de vedere, constat că majoritatea oamenilor politici din România evită o asumare clară a acestui obiectiv. A vorbi evaziv, a spune că „acum nu e momentul", a evoca greutăți reale sau imaginare, a flutura pericolul „deranjării" unor mari puteri, toate acestea sunt semne ale unei politici neo-fanariote! Atitudinea față de Unire este proba curajului și a demnității naționale! Regret că în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a existat un singur candidat care a susținut, fără ezitări, proiectul reunificării. Desigur, este trist că acel candidat care a obținut cele mai multe voturi în primul tur a respins categoric orice apropiere de România și a afirmat că va repune Republica Moldova pe orbita Rusiei. În cazul în care acest candidat va câștiga și în turul al doilea, nu putem vorbi despre un moment crucial al istoriei - pur și simplu, se vor pierde niște ani...”. 

[citeste si]

”Speranțele se pun în celălalt candidat. Nu, acesta nu a luat o atitudine clară în problema Unirii. A respins, însă, o neorusificare. Abia dacă acest al doilea candidat va câștiga în turul al doilea, vom avea în față un moment crucial în istoria românilor. Abia după ce acest candidat va deveni președinte, vom vedea încotro va îndrepta soarta românilor dintre Prut și Nistru, români pe care cei mai mulți politicieni din România iau abandonat!”, a conchis Laurențiu Rebega. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel