EXCLUSIV  Mesaj la moartea Reginei Ana. "Puțină lume cunoaște acest lucru"

Radu Călin Cristea, jurnalist și scriitor, a transmis un mesaj, prin intermediul DC News, la moartea Reginei Ana.

Jurnalistul a vorbit în termeni extrem de frumoși despre Regina Ana pe care o descrie drept o femeie foarte generoasă, care a radiat bunăvoință, bună-credință, bună dispoziție.

Redăm mesajul îndoliat pe care Radu Călin Cristea l-a transmis:

"Regina Ana s-a aflat șapte decenii alături de Rege, de-a dreapta lui. L-a însoțit în toate amărăciunile, căci bucuriile întoarcerii lui acasă au venit tîrziu și n-au fost multe. Au fost fericiți împreună: natura sobră, introvertită, a Regelui și-a găsit jumătatea în inteligența jucăușă și spiritul expansiv al Reginei sale. Dacă ar fi să prefer una din calitățile dominante ale Reginei Ana aș alege, fără ezitare, umanitatea caldă. A iradiat bunăvoință, bună-credință, bună dispoziție.

A căutat discreția în viață și puțină lume cunoaște că a bătut România, în lung și-n lat, singură, curioasă să știe cît mai mult despre țara a cărei Regină neîncoronată avea să rămînă pînă la urcarea la cele veșnice. Am savurat nonconformismul ei lipsit de ostentație, dar ferm. O fermecătoare tinerețe rebelă a răzbătut pînă în anii săi cei din urmă. Avea, pur și simplu, șarm. I-am savurat ironia fină cu care, precum mama ei, Principesa Margareta a Danemarcei, dezmorțea adunări posace. Pleacă de lîngă noi o femeie foarte generoasă. Regalitatea românească suferă: a pierdut o Regină puternică și, împreună cu ea, o parte din istoria tare a acestui neam. Dumnezeu s-o odihnească!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel