Mesaj ambasada SUA. Tudorel Toader, reacție dură: Nu este motivată

Tudorel Toader a reacționat după mesajul ambasadei SUA, care s-a arătat "îngrijorată" de modificarea legilor pe justiție propuse de ministrul Justiției. El admite că folosirea sintagmei "îngrijorare" este una dură, care însă nu este motivată . 

"Este dur, este o expresie folosită și în alte luări de poziție. Sper să folosesc o formulă prudentă, nu cum ați spus dumneavoastră, cu iz diplomatic. A exprima o stare de îngrijorare ar fi firesc să fie și motivată. În această prezentare a stării de îngrijorare eu nu am văzut care sunt fundamentele, care este motivul acestei stări de îngrijorare. Nu cred că starea de îngrijorare vine din faptul că durata mandatelor celor cu funcții de conducere se va schimba din trei în patru ani și unii nu au vrut să preia faptul că nu este vorba despre prelungirea mandatelor în curs, pentru că este un principiu general, constituțional, care spune că o lege care modifică o altă lege evident, nu afectează mandatele în curs," a declarat Tudorel Toader la România TV.

De asemenea, Tudorel Toader este de părere că schimbarea modului în care spațiile locative ale magistraților care aparțin statului sunt moștenite de familii, nu poate fi un motiv de îngrijorare pentru ambasada SUA. 

"De asemenea, nu cred că starea de îngrijorare poate să vină din faptul că un judecător sau un procuror care se pensionează astăzi și care în timpul activității profesionale are un apartament în centrul Bucureștiului și pentru care plătește o chirie de 50 de lei, sau maxim 94 de lei. Vine o vreme pentru fiecare, spațiul locativ rămâne soțului supraviețuitor, iar apoi rămâne și copiilor acestuia. Acesta este un temei pentru o stare de îngrijorare?" a mai spus Toader. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel