Memoria Annei Frank, celebrată de două foste colege de şcoală

[] []

12 iun 2019 / 20:31
Salveaza PDF Comentarii

Două foste colege de şcoală ale Annei Frank au celebrat miercuri, în apartamentul din Amsterdam al familiei Frank, memoria adolescentei evreice victimă a genocidului nazist, în ziua în care aceasta ar fi împlinit 90 de ani, potrivit DPA.

Fostele prietene, împreună cu patru tinere studente olandeze, au vizitat apartamentul din Amsterdam în care a locuit familia Annei Frank, potrivit Anne Frank Foundation, asociaţia care a organizat evenimentul. Albert Gomes de Mesquita (89 de ani) şi Jacqueline van Maarsen (90 de ani) au fost colege de clasă cu Anne Frank la liceul evreiesc.

Fostele colege au vizitat-o pe Anne în data de 12 iunie 1942, pe când adolescenta împlinea 13 ani, în apartamentul său din Merwedeplein, cu doar trei săptămâni înainte ca familia fetei să fie nevoită să se ascundă. Cu prilejul acelei aniversări, Anne a primit cadou carneţelul cu copertă în carouri roşii, în care şi-a notat gândurile pe când se ascundea de nazişti, în perioada 1942-1944.

Anne Frank a decedat în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen, în 1945, la vârsta de 15 ani. Tatăl său, Otto, singurul membru din familie care a supravieţuit războiului, a publicat jurnalul după moartea adolescentei. Apartamentul din Amsterdam, unde a locuit odinioară familia Frank, la adresa Merwedeplein 37-2, este în prezent pus la dispoziţia scriitorilor străini cărora nu li se permite să lucreze în ţara natală. Casa în care familia tinerei a fost nevoită apoi să se ascundă de nazişti, aflată la adresa Prinsengracht 263, a fost transformată în muzeu, scrie Agerpres.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27