EXCLUSIV  MCV, lovitură pentru România. Renate Weber, scenariu negru: Ne luăm adio

Rezoluția privind statul de drept din România și raportul MCV vor fi pretextul perfect pentru o nouă lovitură, consideră mai mulți europarlamentari. 

Rezoluția privind statul de drept și raportul MCV vor fi prezentate marți în Parlamentul European. Cele două documente devastatoare la adresa funcționării României vor deveni argumente pentru o nouă lovitură, mai exact opoziția pe care o vom primi pe tema aderării la spațiul Schengen, susțin mai mulți europarlemantari. 

"Nici nu le trebuie altceva decât pretexte"

"Știți bine că legarea de raport este forțată și că de fapt altul este interesul acolo. De la Schengen ne luăm adio deocamdată pentru că atât timp câ Olanda o să spună în continuare nu, nicin raport nu mai poate influența pentru că, astea sunt pretextele. Interesele sunt economice, punct. Ei nici nu mai au nevoie acum de MCV pentru că s-au blindat cu rezoluția, deci oricum ai da-o, vor avea cum să invoce pretexte. Nici nu le trebuie altceva decât pretexte.” a spus Renate Weber, pentru DCNews. 

Europarlamentarul consideră că România nu va intra în zona Schengen nici măcar cu un pas atunci când va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. "Doar o minune să fie să văd că în timpul președinției noastre am putea măcar să facem primul pas cu aeroporturile și cu porturile. Ar fi o minune", a mai declarat Renate Weber pentru DCNews.

"Din nou mingea este la Consiliu"

Pe tema Schengen, Maria Grapini susține că este nevoie de o poziție fermă a președintelui Klaus Iohannis pe această temă. "Categoric vor folosi și rezoluția și raportul MCV care sigur că va fi mai prost datoriă rezoluției. Fiind o rezoluție, probabil că acum MCV va fi mai negativ decât cel anterior. Iar cele două documente vor fi folosite din nou la aderarea la Schengen. Și noi în Comisia LIBE am votat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, iar acum, din nou mingea este la Consiuliu, din nou așteptăm ca domnul Președinte al României, tranșant, să ridice problema în Consiliu", a declarat Maria Grapini pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel