MB - Un bărbat transgender care a născut nu va putea fi numit tată al copilului pe care l-a născut (judecător)

Încercarea unui bărbat transgender din Marea Britanie de a fi recunoscut legal drept tată al copilului pe care l-a născut anul trecut a eşuat miercuri, informează DPA.

Înalta Curte a respins cererea lui Freddy McConnell (32 de ani), un părinte singur, de profesie jurnalist, ca acesta să fie înregistrat ca tată pe certificatul de naştere al copilului său - ceea ce ar fi constituit o premieră legală în Marea Britanie.

Judecătorul Andrew McFarlane a declarat că statutul parental al femeilor care fac tranziţia pentru a deveni bărbaţi derivă încă "din rolul lor biologic de a da naştere" .

De partea cealaltă, avocaţii lui McConnell au declarat că hotărârea judecătorului 'dă o lovitură luptei transgenderilor pentru egalitate".

"Freddy este bărbat din punct de vedere legal, iar documentele sale legale reflectă acest lucru", a declarat Karen Holden, fondatoarea A City Law Firm, într-o declaraţie.

"În Marea Britanie el are dreptul să îşi schimbe genul pe certificatul de naştere, deci de ce nu şi pe certificatul copilului său?", a declarat Holden.

Ea a precizat că avocaţii lui McConnell au vrut să împiedice ca acesta să fie "forţat" să se înregistreze drept mamă a copilului său - "ceea ce credem că este contrar dreptului său la viaţa privată şi de familie ... [şi] discriminatoriu faţă de părinţii trans şi intersex".

De cealaltă parte, judecătorul McFarlane a subliniat că există "o diferenţă materială între genul unei persoane şi statul său parental". O "mamă" este cineva care "suferă fizic şi biologic în procesul de a purta o sarcină şi de a da naştere", a argumentat el.

Holden a adăugat că McConnell analizează în prezent dacă va contesta sau nu hotărârea judecătorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel