Măsuri de securitate la bordul avioanelor spre SUA. Telefoanele mobile, controlate

Dispozitivele electronice descărcate și care nu pot fi deschise nu vor mai fi admise la bordul avioanelor cu destinația SUA, a anunțat Agenția americană pentru transport aerian (TSA), relatează AFP.

Responsabillii de securitate "controlează toate dispozitivele electronice. Astfel ei le vor putea cere proprietarilor să își deschidă dispozitivele, inclusiv telefoanele mobile", anunță TSA.

TSA amintește că secretarul american pentru Securitate internă, Jeh Johnson, a anunțat miercuri o consolidare a securității pe unele aeroporturi.

Autoritățile se tem că laptopurile, tabletele, telefoanele mobile și alte dispozitie electronice ar putea fi folosite ca bombe.

Citește și: Un agent german spiona în favoarea SUA, confirmă Serviciile de Informaţii de la Berlin

Secretarul pentru Securitate internă a anunțat că noile măsuri vor fi puse în aplicare "în zilele următoare" fără a preciza care vor fi aeroporturile vizate.

Un oficial din cadrul departamentului a declarat pentru AFP că aceste aeroporturi se află în Orientul Mijlociu și Europa.

Sporirea măsurilor de securitate are loc pe fondul instabilității din Orientul Mijlociu și al trimiterii în fața justiției americane a principalului suspect în atacul asupra consulatului american din Benghazi, în Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel