Mașa Dinescu a murit. Radu Călin Cristea: A cerut și i s-a dat singurătatea ei

Ema Apostu / 31 oct 2019 / 09:31 Salveaza PDF Comentarii

Radu Călin Cristea, membru CNA, a transmis un mesaj emoționant despre traducatoare Mașa Dinescu, care s-a stins de curând.

"Ne-am despărțit, pămîntește, de Mașa Dinescu. Înainte de a fi soția lui Mircea Dinescu, Mașa a fost o excelentă traducătoare din dramaturgia rusă. Deasupra tuturor, Mașa a fost însă un intelectual fermecător, discret și plin de umor. Retrasă de cîțiva ani, împreună cu Mircea, în simpatica lor seniorie de la portul Cetate, Mașa părea, la prima vedere, un caz clasic de inadecvare la peisaj. Nu era așa. Am avut bucuria (eu, mama și fiica-mea) de a fi găzduiți cîteva zile, cu ani în urmă, în domeniul de la Cetate. Desculță, cu o fustă lungă, neagră, Mașa se vedea înconjurată de toate orătăniile pămîntului.

Printre purceluși, gîște, căței, găini, pisici, rațe, Mașa se plimba ca o balerină gracilă ale cărei tălpi nu atingeau solul mizerabil. Mașa plutea, numai zîmbet, numai ironie, parcă trasferată provizoriu din altă lume, ca Odette în „Lacul Lebedelor". Avea o profunzime și o delicatețe a dialogului pe care și le-a consumat în micul paradis construit la Cetate. A cerut și i s-a dat singurătatea ei care a ținut-o departe de vermiculația societății. S-a stins, Mașa noastră, cît a mai luminat flăcăra lumînării. Să-i fie ușoară odihna veșnică!", a transmis Radu Călin Cristea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24