Marşuri silenţioase în Franţa în memoria victimelor

atentat-toulouse
atentat-toulouse

La Paris şi în mai multe oraşe ale Franţei au fost organizate duminică marşuri în memoria celor trei copii, a profesorului evreu şi a celor trei militari ucişi cu sânge rece de Mohamed Merah, asasinate care au bulversat întreaga ţară, transmite AFP.

O mare demonstraţie silenţioasă pentru 'Republica unită împotriva rasismului, antisemitismului şi integrismului' era prevăzută pentru duminică după amiază în capitala franceză, la apelul Ligii internaţionale împotriva rasismului şi antisemitismului (LICRA), organizaţiei SOS Rasismul, a Uniunii studenţilor evrei din Franţa (UEJF) şi al Asociaţiei franceze a victimelor terorismului (AFVT), scrie Agerpres.

Comunitatea evreiască din Toulouse urma să se reunească în cartierul Roseraie pentru a se reculege în faţa şcolii evreieşti Ozar Hatorah, unde au fost ucişi luni trei copii şi un profesor. Cei trei militari, de origine magrebină, au fost ucişi la 11 şi 15 martie la Toulouse şi Montauban.

La Strasbourg (est) circa 300 de persoane s-au adunat duminică dimineaţă în faţa sinagogii. Şapte copii au aprins şapte lumânări în memoria victimelor. A fost spusă o rugăciune pentru morţi şi adunarea s-a încheiat cu un minut de reculegere.

Circa 200 de persoane s-au adunat în faţa primăriei din Lyon pe faţada căreia au fost arborate două banderole, una chemând la refuzul 'rasismului, antisemitismului, urii faţă de străini şi integrismului', iar cealaltă enumerând cele şapte victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel