Marş în memoria victimelor de la Colectiv. Sute de persoane s-au strâns în centrul Bucureştiului

Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri seară, în Parcul Unirii pentru a participa la un marş dedicat comemorării tragediei de la Colectiv de acum patru ani. 

UPDATE: Oamenii au păstrat un moment de reculegere şi au aprins lumânări la monumentul ridicat în memoria victimelor. Adrian Albu, supravieţuitor al tragediei de la Colectiv, subliniază că un mesaj al acestui marş pe care l-ar adresa autorităţilor s-ar referi la 'responsabilitate personală'. 'Fiecare om, dacă este responsabil de ceea ce face, ar fi un mare pas înainte pentru toată ţara. Toată lumea şi-ar face treaba şi nu am mai avea problemele pe care le avem. În loc să stăm să facem poze şi să vorbim la telefon, ar trebui să coordonăm o intervenţie, de exemplu', a afirmat el.

Adrian Albu a adăugat că Jean Chelba, tatăl fotografului Alex Chelba (33 de ani), decedat în urma incendiului din Colectiv, nu a mai apucat 'să vadă dreptatea făcută'. Jean Chelba a murit în ianuarie, la vârsta de 68 de ani. 'Sper să nu se întâmple ca la alte dosare, cum ar fi 'Revoluţia' sau 'Mineriada, mai spune Adrian Albu. 

Ştirea iniţială

Participanţii au pornit pe traseul: Piaţa Unirii - Splaiul Unirii - Strada Bucur - Parcul Bucur, în această zonă urmând să aibă loc activităţi comemorative.

Pe o pancartă de mari dimensiuni purtată de oameni se poate citi: '#COLECTIV', 'Capul lui Arafat vrem!' şi 'Arafat - demisia'. Un alt text de pe aceeaşi pancartă este o declaraţie a lui Raed Arafat din 2018: 'Putem demonstra orice secundă că intervenţia de la Colectiv era în parametri. Chiar peste parametrii care ar fi putut să facă alte ţări din jurul nostru'.

Numele victimelor sunt scrise pe o pânză albă, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel