Marine Le Pen, părăsită de mâna dreaptă. Pleacă din formațiune

Politicianul francez Florian Philippot, considerat mâna dreaptă a liderei Frontului Național, Marine Le Pen, a anunțat joi că "părăsește" formațiunea de extremă dreapta, ca semn al tensiunilor din interiorul apărute în interiorul acesteia după eșecul înregistrat la alegerile prezidențiale din mai acest an, informează AFP și Reuters.

Philippot și-a anunțat această decizie după ce miercuri seara conducerea partidului l-a "retrogradat" la rangul de vicepreședinte fără atribuții, retrăgându-i responsabilitățile din domeniul strategiei și comunicării. Motivul ar fi că Philippot a refuzat să renunțe la președinția asociației sale, "Patrioții".

Politicianul a declarat ulterior pe postul de televiziune France 2 că nu-i place să fie "luat în zeflemea". "Mi s-a spus că sunt vicepreședinte de nimic... N-am chef să fiu luat în zeflemea, nu mi-a plăcut niciodată să nu fac nimic, așa că bineînțeles părăsesc Frontul Național", a spus el.

Plecarea sa este de natură să intensifice tensiunile din rândul partidului de extremă dreapta, care încearcă să se impună ca principală formațiune de opoziție față de președintele Emmanuel Macron, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel