Marina Ovsiannikova, găsită vinovată de discreditarea forţelor armate ale Rusiei. Amendă de zeci de mii de ruble

Facebook Marina Ovsiannikova
Facebook Marina Ovsiannikova

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat împotriva războiului din Ucraina în direct la televiziunea rusă, a fost găsită vinovată de discreditarea armatei şi a fost amendată. 

Fosta jurnalistă de televiziune Marina Ovsiannikova a fost găsită, joi, vinovată de discreditarea forţelor armate ale ţării în postări pe reţelele de socializare care condamnau acţiunile Rusiei în Ucraina.

"Probele confirmă vinovăţia Ovsiannikovei. Nu există niciun motiv să ne îndoim de autenticitatea acestora", a spus un judecător, după o scurtă audiere în care dra Ovsiannikova a calificat procedura ca fiind "absurdă".

Un tribunal rus a amendat-o pe fosta jurnalistă de la televiziunea de stat Marina Ovsiannikova cu 50.000 de ruble (822 de dolari) pentru "discreditarea forţelor armate ale Rusiei" în postări pe reţelele de socializare în care se opunea public acţiunilor Rusiei în Ucraina.

Ovsiannikova, născută în Ucraina, a devenit cunoscută în luna martie, după ce a arborat o pancartă împotriva războiului în timpul programul de ştiri de noapte Vremia, unde a lucrat ca redactor, scrie Rador. 

La jumătatea lunii iulie, arestată 

"Sunt acasă. Totul este bine", a scris ea pe Facebook la câteva ore de la aflarea ştirii. "De acum ştiu că e mai bine să ies din casă cu paşaportul şi un rucsac" după mine, a adăugat ea.

Înainte de aceasta, ea postase pe Facebook o fotografie cu ea şi doi câini, scriind că imediat ce a ieşit din casă, pentru o plimbare cu câinii săi, a fost "abordată de oameni în uniformă". "Acum sunt la Ministerul de Interne din Krasnoselski", a adăugat ea, cu referire la o secţie de poliţie dintr-un district din Moscova.

Potrivit avocatului său Dmitri Zahvatov, Ovsiannikova a fost arestată sub suspiciunea că a "discreditat" armata Federaţiai Ruse în timp ce a luat cuvântul la un tribunal din Moscova, unde s-a dus săptămâna trecută pentru a susţine un opozant, pe Ilia Iaşin, care în final a fost plasat în detenţie pentru că a criticat ofensiva rusă în Ucraina.

Acest cap de acuzare, introdus după lansarea intervenţiei militare ruse în Ucraina, este pasibil de o pedeapsă grea cu închisoarea. Deocamdată, autorităţile ruse nu au anunţat declanşarea unei anchete penale împotriva jurnalistei Marina Ovsiannikova, scrie Agerpres.

Scurta arestare intervine de asemenea la câteva zile după ce Marina Ovsiannikova a protestat singură, lângă Kremlin, cu o pancartă ce critica intervenţia militară în Ucraina şi pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Jurnalista care a protestat la televiziunea de stat din Rusia, un nou loc de muncă

Marina Ovsiannikova, jurnalista din Rusia care a ajuns o sursă de inspiraţie anti-război după ce a intrat la mijlocul lui martie în studioul unui jurnal de ştiri televizat pro-Kremlin, a devenit corespondenta în Ucraina şi Rusia pentru cunoscutul cotidian german conservator Die Welt, a anunţat luni mass-media, transmite Agerpres, citând AFP. Ea va scrie pentru acest ziar şi va contribui în mod regulat la canalul său de informaţii televizate.

"Marina Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să-i confrunte pe telespectatorii din Rusia cu o imagine ne-edulcorată a realităţii", a explicat Ulf Poschardt, redactor-şef al grupului Welt, într-un comunicat. "Ea a apărat astfel virtuţile jurnalistice cele mai importante şi a făcut asta în pofida ameninţării cu o represiune din partea statului", adaugă Poschardt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel