EXCLUSIV  Marile absente de pe scena politică. Bulai: Am fost la o dezbatere la un partid și era acolo o întreagă nebunie cu aceste promovări

politician
politician

Mulți lideri politici sunt acuzați că nu promovează femeile în partid.

Dar femeile chiar își doresc să intre în politică? Despre acest subiect a vorbit sociologul Alfred Bulai la DC News.

„Sunt foarte multe femei care nu vor să fie egale cu bărbații pentru că se consideră superioare. (...) Problema este următoarea: Am fost cândva la o dezbatere la un partid și era acolo o întreagă nebunie că vor promova femeile în partid. Le-am zis că sigur că da, este un lucru frumos, dar trebuie să le întrebați dacă vor. Eu, ca sociolog, vă spun un lucru: Imaginea politicii este că e nașpa, un rahat. De ce vreți să băgați femeile în rahat? De ce credeți că este onorant? Este onorant pentru voi. În societate, sunt persoane care nu își doresc să intre în politică. Ah... că sunt misogini politicienii, da, pot să-ți dau în scris acest lucru. O mare parte dintre ei sunt misogini”, a zis profesorul Alfred Bulai la DC News, în emisiunea ”Nod în papură”.

VEZI ȘI: NU Iohannis a fost marele absent de la Congresul PNL! Altcineva ar fi trebuit să fie acolo! Primul liberal care a cerut scuze: Nu e deloc în regulă / foto

S-a tot spus că duminică, la Congresul PNL, marele absent a fost Klaus Iohannis. De fapt, marea absență a fost reprezentată de altcineva.

Pe scenă, la final, când Nicolae Ciucă, noul președinte ales al PNL, a luat cuvântul, nu a fost prezentă nicio femeie. Au fost prezenți doar bărbați. La congresul când a devenit președinte Florin Cîțu, Monica Anisie apărea pe scenă. Este drept, nici atunci numărul femeilor nu era mare, dar în orice caz, 1 este mai mare ca 0. Vezi aici imaginile de la congres.

Primul liberal care a cerut scuze pentru faptul că nicio femeie nu a fost pe scenă la Congresul PNL a fost Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. După ce Cosette Chichirău a scris pe Facebook: „Pentru toate femeile din PNL: știu că sunteți acolo și că meritați să conduceți. Dar liberalismul autohton duhnește deocamdată a misoginism”, Ciprian Ciucu a zis: „Exact așa este! Când mi-am dat seama, pe scenă fiind, am avut un moment de stânjeneală. Nu e OK, nu este deloc în regulă!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel