Marea întrebare după știrea care 'a zguduit' Casa Regală

Regele Mihai
Regele Mihai

"Dezvăluiri din culisele scandalului de la Casa Regală: Bani, SRI, generali SIE, actualul Patriarh, intrigi, scandaluri şi negocieri secrete. Principesa Margareta a înregistrat în TVR mesajul video prin care anunţă moartea tatălui său", o știre, apărută pe un oarecare site, a făcut vâlvă în presă.

Întrebarea care se pune este următoarea: de ce presa pune în circulație astfel de fantezii? Cum este posibil ca niște non-știri să fie preluate ca și când ar fi reale? În goana după tabloidizare, presa își sapă propria groapă, este de părere Val Vâlcu. Astfel, orice prostie care circulă pe Internet este preluată de presa serioasă.

"Această campanie este victoria comuniștilor. Se repetă actul de 30 decembrie 1947. (...) Din păcate, presa dă greutate unui mediu în care se vehiculează tot felul de non-știri. Presa își sapă propria groapă. Dacă pui pe același plan 'dezvăluirile' unui blogger cu adevărata presă care are rolul de a verifica informația, publicul nu va face distincția între ancheta ziaristică și bazaconiile care circulă pe Internet. (...) Casa Regală a fost tocată chiar de 30 decembrie. Nu mi se pare o coincidență", a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Amintim că după întoarcerea sa în România, Regele Mihai a fost silit să abdice la 30 decembrie 1947. În şedinţa extraordinară din 30 decembrie 1947 a Cabinetului, Petru Groza a declarat: „ ... monarhia era o piedică serioasă în calea dezvoltării poporului nostru şi că (...) poporul a făcut azi un divorţ şi decent, şi elegant de monarhie. (...) Vom îngriji ca fostul rege să plece liniştit pentru ca nimeni să nu poată avea un cuvânt de reproş pentru acela care, înţelegând glasul vremurilor, s-a retras". La 3 ianuarie 1948, Mihai a fost silit să părăsească ţara, urmat la peste o săptămână, de principesele Elisabeta de România şi Ileana de Habsburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel