Maramureş: Starea de sănătate a turistului ceh accidentat în Munţii Ţibleş, stabilă

Starea de sănătate a turistului ceh accidentat în Munţii Ţibleş în urma unei ture off-road cu ATV-ul este stabilă, acesta aflându-se sub supraveghere medicală, a declarat, luni, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, dr. Vasile Pop.

"Pacientul, în jurul vârstei de 30 de ani, internat la secţia de Terapie Intensivă a SJU, este în stare stabilă. Deocamdată, în urma investigaţiilor medicale efectuate am constat că nu e necesară o intervenţie chirugicală. Pacientul este ţinut sub observaţie şi, în funcţie de evoluţia sa, vom decide actul medical corespunzător", a spus Vasile Pop.

Potrivit acestuia, turistul ceh a suferit un politraumatism, contuzie cerebrală cu hemoragie, contuzie vertebrală lombară cu fractură de apofize, contuzie toraco-pulmonară cu fracturi costale.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de socializare a Salvamont Maramureş, turistul ceh accidentat în Munţii Ţibleş participa la o tură de off-road alături de alţi parteneri când a căzut într-o râpă de la o înălţime de 60 de metri. Operaţiunea de extragere din râpă a fost dificilă şi s-a desfăşurat pe timpul nopţii de duminica spre luni, solicitând echipa celor zece salvamontişti şi a echipajului medical aflat la faţa locului, întreaga operaţiune durând aproape cinci ore.

Conform aceleiaşi surse, în momentul producerii accidentului, turistul ceh nu ar fi purtat casă de protecţie.

Accesul echipei medicale de intervenţie în Munţii Ţibleş a fost posibil datorită elicopterului SMURD, iar identificare rapidă a locul unde se afla victima accidentată a fost realizată în urma coordonatelor GPS furnizate de STS.

În context, directorul Salvamont Dan Benga a mulţumit operatorilor STS pentru promptitudinea şi exactitatea informaţiilor fără de care misiunea era mult mai dificila, dar şi DSU şi SMURD pentru profesionalism şi ajutorul dat privind utilizarea elicopterului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel