Mandatul lui Ovidiu Vizante, șeful CFR Călători, cel care a lăsat un tren cu zeci de copii în câmp, a fost prelungit

Mandatul lui Ovidiu Vizante, cel care se află la conducerea CFR Călători, a fost prelungit printr-o decizie a Consiliului de Administrație al operatorului feroviar de stat.

Consiliul de Administrație al CFR Călători a aprobat prelungirea cu două luni a mandatului lui Ovidiu Vizante la conducerea societății, potrivit clubferoviar.ro. Mandatul directorului general interimar al CFR Călători, Ovidiu Vizante, expira joi, 19 august 2021, la patru luni de la numirea sa în funcție.

De altfel, Cătălin Drulă anunțase încă de la finele lunii trecute că pe 19 august va avea loc o evaluare a activității lui Ovidiu Vizante la conducerea CFR Călători.

”Există o evaluare a mandatului dumnealui. Are un mandat, conform legii, de 4+2 luni. Acest termen de 4 luni se împlinește pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă, așa cum facem pentru toți managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor și vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, spunea Cătălin Drulă pe 30 iulie.

Ovidiu Vizante, şef al CFR Călători din aprilie 2021, este omul căruia i se cere demisia după ce un tren cu zeci de copii a rămas blocat 10 ore pe un câmp între Mangalia şi Bucureşti. Cu toate astea, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, dar şi Dan Barna, vicepremer şi co-preşedinte USR-PLUS, îi iau apărarea.  Venit de la compania Rail Force Braşov, acesta l-a înlocuit pe Dan Costescu la conducerea companiei de stat. 

Conform clubferoviar, Ovidiu Vizante are un master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti şi a mai lucrat atât în domeniul privat, cât şi în sectorul public, respectiv la regionala Braşov a CFR S.A. Sursa amintită precizează că specialităţile lui Ovidiu Vizante sunt "managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor".

Barna şi Drulă, scut în jurul lui Vizante 

„Nu ajută pe nimeni o isterie falsă. (...) Trebuie să evaluăm oamenii, inclusiv directorul de la CFR, în funcție de activitățile și nu neapărat de o declarație. Nu este nici prima dată, nici ultima dată când datorită accidentelor sau a fenomenelor meteo extreme se întâmplă astfel de eveniment. Ceea ce însă este foarte important, învățământul principal pe care îl tragem și un obiectiv al directorului CFR Călători este un plan de management de reație în situație de criză, pentru că a fost o criză”, a spus, vineri, Dan Barna.

De precizat că Dan Barna a evitat să comenteze solicitarea adresată de premierul Florin Cîțu ministrului Cătălin Drulă, pentru a-l demite pe directorul CFR Călători: „Am avut o discuție cu premierul ieri. Nu e nicio problemă. Pentru mine subiectul este închis”.

Acelaşi lucru l-a spus şi Cătălin Drulă. 

“Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat”, a declarat Drulă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel