Mandat de arestare internațional pentru atacatorul cu drujbă

Elveția a emis marți un mandat de arestare internațional pentru prinderea unui bărbat în vârstă de 51 de ani care a atacat mai multe persoane cu o drujbă la Schaffhausen, în nordul țării, înainte de a fugi, relatează AFP, scrie Agerpres.

La mai mult de 24 de ore după atacul ce a avut loc luni dimineață, fugarul era de negăsit, în ciuda unor mijloace importante desfășurate de poliție, care a folosit câini dresați și patrule ce au căutat toată noaptea.

Franz Wrousis, o persoană marginalizată social ce trăiește în pădure sau în mașina sa pe o saltea veche în mijlocul gunoaielor, a atacat dintr-un motiv încă necunoscut biroul companiei de asigurări de sănătate CSS într-o clădire situată în centrul vechi al orașului.

Înarmat cu o drujbă, el a rănit grav un angajat — încă spitalizat, dar în afara pericolului — și a provocat mai multe răni ușoare unui alt angajat. Potrivit unui comunicat publicat marți de poliție, doi clienți care se aflau în birou "au suferit un șoc" și un al treilea a fost rănit ușor în panica ce a urmat agresiunii, dar nu cu drujba.

Atacatorul a reușit să fugă

Un purtător de cuvânt al CSS, citat de agenția de presă elvețiană ATS, a confirmat că agresorul era un client al companiei de asigurări.

În ciuda blocării cartierului de către forțele de ordine, atacatorul a reușit să fugă la bordul mașinii sale, găsită mai târziu de polițiști, dar nu și drujba.

Poliția a difuzat marți două noi fotografii cu Franz Wrousis, făcute înainte ca el să pătrundă în clădirea CSS. El era îmbrăcat cu un hanorac verde și cu pantaloni negri. În mâna dreaptă avea o geantă neagră care probabil ascundea drujba și purta un rucsac în spate și o sacoșă albă pe umărul stâng.

Condamnat de două ori, în 2014 și 2016, pentru infracțiuni la regimul armelor, agresorul este considerat de poliție ca "un bărbat periculos și agresiv".

Poliția germană participă de asemenea la operațiunea de căutare a acestui bărbat, deoarece orașul Schaffhausen este situat foarte aproape de frontiera cu Germania. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel