Mandarin Mania. Goana după o rață ce a încins New-York-ul

Mandarin Mania - Mii de americani din New York au aglomerat Central Park, în speranța de a vedea ceea ce ei numesc ”Hot Duck” (rață fierbinte) de când a apărut pentru prima dată pe 10 octombrie - dar nimeni nu știe de unde provine.

Așa s-a născut ”Mandarin Mania”, anunță The Guardian.

O mulțime de localnici din New York, turiști și naturaliști s-au adunat pe malurile lacului din Central Park, deoarece o rață de mandarine a fost observată acolo pe 10 octombrie. Naturaliștii au împânzit malurile lacului Central Park, sperând să văd o sclipire plină de culoare și un cioc deosebit care deosebesc rața mandarin de majoritatea rațelor sălbatice de mărime medie și a inspirat porecla ”Hot Duck” (rață fierbinte).

Mandarin Mania a devenit atât de intensă încât panica a lovit miercuri, când contul Twitter Alert Bird Alert Twitter a publicat mesajul: "Rața Mandarin a dispărut". "Acest lucru ma face nervos", a scris un fan înrijorat. "Gânduri și rugăciuni", a spus un altul.

Rața a fermacat New York-ul

Rața a fost în cele din urmă văzută. Deși, datorită aripilor sale, faimei și interesul generat de-a lungul râului Hudson, există îngrijorare că ar putea dispărea din nou. Poate chiar pentru totdeauna.

Rața a fermacat orașul New York într-un mod în care nici o altă creatură mică nu a făcut-o, de la șobolanul cărând o bucată de pizza pe scările metroului în 2015. Pe când șobolanul-pizza a fost un simbol al murmurului orașului, rața mandarin este un simbol al măreției și al grației în cel mai mare parc din Manhattan.

Nimeni nu a descoperit cum a ajuns pasărea în New York - rațele de mandarine provin din Siberia de Est, China și Japonia, deși populațiile mari de rațe de mandarin există și în Marea Britanie. David Barrett, care conduce Manhattan Alert Bird Alert Twitter, a declarat că rața mandarin din Central Park a fost probabil eliberată sau scăpată de la o grădină zoologică sau de la un proprietar privat.

O altă rață în Canada

O astfel de rața mandarin a fost de asemenea observată în Canada, unde știrile despre au fost întâmpinate cu mai puțin fanfară. Burnaby Lake Park din Vancouver a anunțat că a văzut prima dată ”cea mai fierbinte rață” din Canada în luna mai și-a înăbușit tendința de a crea isterie cum s-a creat în New York.

"Comunitatea Lacului Burnaby a avut un comportament perfect canadian față de orice astfel de celebriatte cu pene și nu am deranjat-o prea mult, menținând o distanță respectuoasă", a fost mesajul afișat pe contul de Twitter al Asociației Burnaby Lake Park Association, citat de The Guardian. Asociația a încurajat, de asemenea, oamenii să se uite și la celelalte păsări ale parcului.

Barrett a respins o teorie propusă de revista The Cut, din New York, că există o conspirație globală Mandarin Mania. "Nu există nico explozie mondială, ele apar pur și simplu", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel