Mama lui Bogdan Drăghici este audiată în locuința sa/ Anchetatorii vor să afle motivele din spatele gestului șoferului sinucigaș

Bogdan Drăghici
Bogdan Drăghici

Mama lui Bogdan Drăghici este audiată chiar în aceste momente în locuinţa sa, în încercarea anchetatorilor de a afla motivele care au stat în spatele sinuciderii bărbatului, chiar în fața Ambasadei Rusiei.

Anchetatorii au ajuns miercuri în casa unde a locuit Bogdan Drăghici, bărbatul care a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti şi şi-a dat foc. Scopul vizitei este anchetarea mamei bărbatului.

Bogdan Staicu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a declarat, miercuri, că bărbatul a intrat cu mașina în poarta Ambasadei, apoi a aprins un dispozitiv.

„În felul acesta s-a produs incendiul din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea bărbatului. Acestea sunt datele la momentul actual. Cu siguranță nu este o stare de fapt stabilită cu certitudine, dar pe baza datelor existente aceasta este situația de fapt conturată momentan”, a spus Staicu.

Întrebat dacă poate fi catalogat ca gest terorist, ținând cont de situația de la graniță, prim-procurorul a exclus acest lucru.

„Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens. Nu putem afirma la momentul ăsta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanțe personale. Se fac audieri inclusiv cu personalul Jandarmeriei care se afla la fața locului. După ce se vor finaliza aceste audieri vom ști ce s-a întâmplat”, a mai spus Staicu.

Se fac verificări inclusiv pentru a găsi eventuale motive pentru gestul sinucigaș al bărbatului.

„La momentul actual nu aș putea să vă comunic date în legătură cu circumstanțele personale, eventual cu lăsarea vreunui bilet care să justifice o anumită conduită”, a mai spus procurorul.

Și Ambasada Rusiei a avut mai devreme o reacție referitoare la eveniment. În comunicatul de presă, aceasta cataloghează gestul ca fiind profund rusofob, continuând pe linia propagandei Kremlinului.

„Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea. În acest mic oraș ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus. De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizolrilor neo-naziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fundalul desfășurării operațiuni militare speciale în Ucraina”, se arată în comunicat.

Radu Tudor: „Drăghici era disperat pentru ca merge la inchisoare pentru violarea fiicei lui”

Bogdan Drăghici era acuzat că şi-a agresat sexual fiica, care era minoră. Bărbatul a fost condamnat pentru faptele sale. Astfel, mai mulți analiști, printre care și Radu Tudor, au interpretat că gestul lui Drăghici vine mai degrabă pe acest fond, decât o presupusă formă de protest la adresa crimelor Kremlinului.

Radu Tudor a declarat că „Bogdan Draghici a folosit doar acest subiect sensibil al genocidului rusesc in Ucraina pentru a se victimiza, pentru a duce opinia publica pe o pista falsa, pretinzand ca el este un protestatar pro-ucrainean. El era disperat pentru ca merge la inchisoare pentru violarea fiicei lui”

Bogdan Drăghici postase anterior pe Facebook un mesaj prin care își ecprima regretul pentru civilii uciși în Ucraina: „Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel