Malta. Fosta vilă a reginei Elisabeta a II-a, cumpărată de guvernul local

Guvernul maltez a cumpărat vila în care Prinţesa Elisabeta a trăit pentru o perioadă înainte de a deveni regină a Marii Britanii, a informat marţi seară prim-ministrul Maltei, Joseph Muscat, citat de DPA. 

Regina Elisabeta a II-a a locuit în Vila Guardamangia între 1949 şi 1951, în primii ani ai căsătoriei sale cu prinţul Philip, care era staţionat în Malta ca ofiţer naval. Joseph Muscat a declarat în faţa Parlamentului local că proprietatea are potenţialul de a deveni o imensă atracţie turistică. Acordul de cumpărare a vilei a fost semnat luni.

Potrivit prim-ministrului maltez, reşedinţa menţionată, a cărei stare s-a deteriorat de-a lungul anilor, va fi restaurată de către guvern. Vila Guardamangia fusese scoasă la vânzare la începutul acestui an pentru suma de 5,9 milioane de euro (6,5 milioane de dolari), însă Joseph Muscat nu a dezvăluit deocamdată preţul final cu care clădirea a fost achiziţionată. În timpul vizitei sale în Malta, în 2015, regina Elisabeta a II-a a declarat că vila 'arată destul de trist acum'. Proprietatea are şase dormitoare, trei băi, o sală mare şi mai multe camere care dau spre o grădină amplă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel