Mai multe documente ale Serviciului de Securitate al Federației Ruse au fost descoperite în Herson. Ce informații conțin acestea

Sursa foto Telegram Служба безпеки України
Sursa foto Telegram Служба безпеки України

Serviciul de Securitate al Ucrainei a descoperit documente ale Serviciului de Securitate al Federației Ruse care conțineau informații despre agenții săi colaboratori.

Hârtiile descoperite includ ”angajamentele” scrise de mână ale agenților cu privire la cooperarea confidențială cu FSS, cazuri de studii de informații, rapoarte privind rezultatele misiunii inamice și ”protocoale de căutare” în locuințele locuitorilor din Herson.

Potrivit Mil.In.ua, invadatorii ruși au lăsat în urma lor, după retragere, ”grămezi de documente”.

”Datorită materialelor expuse, s-a stabilit că acoliții inamici le furnizau invadatorilor ”sfaturi” despre locul unde se aflau patrioții ucraineni, și anume membrii mișcării de rezistență de pe teritoriul regiunii de sud”, a informat SSU.

Au fost dezvăluite fapte documentate de răpire și tortură a victimelor, precum și jefuirea caselor acestora sub pretextul ”perchezițiilor”, a subliniat SSU.

Aliații agresorului au fost recrutați de personalul FSB care făcea parte din ”grupul operațional temporar VOG-8”. Reprezentanții acestui grup au fost implicați în coordonarea activităților de recunoaștere din sudul Ucrainei.

Materialele au fost ridicate și trimise spre examinare în cadrul activităților operaționale.

Citește și:

Zelenski e "fericit": Vedeţi reacţia oamenilor din Herson

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut, luni, un briefing în cadrul căruia şi-a împărtăşit emoţiile trăite în timpul vizitei sale în teritoriul dezocupat al regiunii sudice Herson.

"Cum mă simt? Sunt fericit. Mă bucur că suntem în Herson. Vedeţi reacţia oamenilor. Cred că acesta este răspunsul. Nu am pregătit înainte o reacţie a oamenilor. Ei aşteptau armata ucraineană, ne aşteptau pe toţi. Ce pot să spun? Este o zi mare. Şi o muncă minunată a luptătorilor noştri" - a declarat preşedintele ucrainean.

Zelenski a subliniat importanţa prezenţei sale în teritoriile dezocupate, în special în Herson.

"Toată lumea îşi asumă riscuri. Militarii riscă, jurnaliştii riscă. Vorbim despre Herson, aşa că mi se pare că trebuie să vorbim aici şi să sprijinim locuitorii, astfel încât aceştia să simtă nu doar că vorbim despre asta, nu doar că promitem, ci că ne întoarcem cu adevărat, că ne ridicăm cu adevărat drapelul. Şi vrem să obţinem emoţii şi energie de la oameni. Acest lucru, de asemenea, este important" - a adăugat Volodimir Zelenski.

Amintim că, în cursul zilei de luni, preşedintele Ucrainei a efectuat o vizită de lucru neanunţată în regiunile sudice Herson şi Mikolaiv, scrie Rador.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni seară că Rusia a distrus 'toată infrastructura crucială' din oraşul Herson recucerit săptămâna trecută, transmite dpa. 

'Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială', a spus preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson.'Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse', a adăugat el.

'Nu există electricitate, nici comunicare, nici internet, nici televiziune' în Herson, a continuat preşedintele ucrainean, declarând că 'ocupanţii au distrus totul în mod intenţionat'.

'Asta înseamnă steagul Rusiei - devastare totală', a adăugat şeful statului, care a promis revenirea la o viaţa normală. Operatorul naţional Ukrenergo a informat că Rusia a distrus infrastructuri energetice cheie care alimentează întregul mal drept al regiunii Herson şi o parte semnificativă a regiunii Mikolaiv (Nikolaiev).

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel