Mai degrabă ești lovit de fulger decât să iei Covid-19 din avion. Cifrele vorbesc de la sine!

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Asociația Internațională pentru Transportul Aerian (IATA) a demonstrat cât de mică este incidența transmiterii Covid-19 în avioane cu ajutorul noilor cifre.

Conform sursei citate, 1,2 miliarde pasageri au călătorit la bordul aeronavelor de la începutul anului 2020. În comparație, doar 44 de cazuri Covid-19 au fost raportate ca având legătură cu un zbor cu avionul, printre care cazuri confirmate, probabile și potențiale. Incidența este astfel de un caz la 27 de milioane de călători. Chiar și în condițiile în care experții ne spun că 90% din infecții trec nedetectate, atunci discrepanța ar fi în continuare uriașă: un caz la 2,7 milioane de călători.

Drept completare, IATA a transmis că majoritatea celor 44 de cazuri au avut loc înainte ca măștile de protecție să devină norma în întreaga lume. „Nu există o măsură «glonț de argint» care ne permite să trăim și să călătorim în siguranță în era Covid-19. Însă, combinarea măsurilor care sunt luate le dă încredere călătorilor că Covid-19 nu a învins libertatea de a zbura. Nimic nu este complet fără de risc. Însă, cu doar 44 de cazuri la 1,2 miliarde călători, riscul contractării virusului la bord apare să fie în aceeași categorie cu ghinionul de a fi trăsnit de fulger”, a spus directorul IATA, Alexandre de Juniac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel