Mahmureala este o "boală", consideră un tribunal german

Producătorii de suplimente alimentare nu pot face reclamă că produsele lor pot ajuta la tratarea sau prevenirea mahmurelii, se arată luni într-o hotărâre a Curţii Regionale Superioare (OLG) din Frankfurt, relatează Xinhua.

Curtea a afirmat că mahmureala este o "boală" şi că suplimentele alimentare nu pot fi etichetate ca împiedicând apariţia sau reducerea simptomelor din cauza unei "interdicţii de a atribui caracteristici referitoare la boală unui aliment".

Acuzatul în această cauză a distribuit două suplimente alimentare şi a afirmat că "ajutat de băutura noastră anti-mahmureală îi poţi oferi corpului tău extracte din plante naturale, antioxidante, electroliţi şi vitamine".

Simptomele unei mahmureli, precum oboseala, greaţa şi durerea de cap, "nu ar apărea ca urmare a fluctuaţiilor naturale ale organismului, ci ca urmare a consumului de alcool, o substanţă dăunătoare", a explicat instanţa.

Potrivit tribunalului, nu este decisiv că simptomele dispară în mod normal de la sine şi că pentru mahmureală nu este nevoie de tratament medical. În interesul unei "protejări a sănătăţii cât mai eficiente", termenul "boală" ar trebui interpretat în sens larg, a mai spus instanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel