MAE: România-Arabia Saudită, parteneriat important

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, l-a primit joi pe ambasadorul agreat al Regatului Arabiei Saudite la Bucureşti, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan. Arabia Saudită este cel mai important partener economic al României din zona Golfului Persic, una foarte bogată în resurse de petrol. 

Cei doi interlocutori au avut o discuţie privitoare la stadiul relaţiei bilaterale, ocazie cu care au evidenţiat interesul comun pentru o abordare pragmatică a raporturilor dintre cele două ţări, inclusiv în domeniul cooperării economice. De asemenea, ei au avut un schimb de opinii privind dosarele de actualitate, cu accent pe evoluţiile de securitate din zona Orientului Mijlociu.

Gîtman a exprimat dorinţa de a identifica noi mecanisme de cooperare în domenii de interes comun, precum agricultura, energia, cercetarea, educaţia şi turismul.

Oficialul român a arătat că 'noua strategie economică a autorităţilor de la Riad - 'Viziunea 2030' - care are ca obiectiv diversificarea economiei saudite reprezintă o oportunitate pentru dinamizarea schimburilor economice şi consolidarea prezenţei Arabiei Saudite pe piaţa românească de investiţii'. Ambasadorul saudit a susţinut importanţa intensificării contactelor bilaterale politico-diplomatice şi a salutat nivelul schimburilor economice, precum şi progresele înregistrate în cadrul cooperării sectoriale româno-saudite. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel