Macron, model pentru Schultz în Germania

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Candidatul Partidului Social-Democrat german (SPD) pentru postul de cancelar, Martin Schulz, a sugerat că la alegerile din septembrie va prelua abordarea pe care noul președinte francez, Emmanuel Macron, a avut-o în campania sa prezidențială, transmite agenția DPA, potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron s-a evidențiat prin echilibrarea poziției sale proeuropene, cerând o reformă o arhitecturii zonei euro, care a ajuns la ora actuală să fie considerată nedemocratică.

Voi face exact la fel, a declarat Schulz cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung. Avem nevoie de un nou imbold puternic pentru Europa care să trezească de asemenea un nou entuziasm pentru Europa, a explicat el în continuare.

Schulz a cerut de asemenea ca politica financiară europeană să fie legată de cea privind refugiații, sugerând astfel ca țărilor care nu acceptă cotele obligatorii de refugiați să le fie reduse fondurile europene. Țări care iau mulți bani, precum Polonia, ne-au abandonat în chestiunea refugiaților, a spus el, susținând că Germania, fiind cel mai mare contributor financiar al UE, nu poate accepta acest refuz.

După ce Schulz a demisionat de la conducerea Parlamentului European pentru a prelua președinția SPD, acest partid a crescut în sondaje la începutul anului, ajungând chiar peste Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel. Dar conservatorii au câștigat recentele alegeri regionale din cel mai populat land al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia, și au revenit de asemenea în sondaje.

În ultimul sondaj, publicat tot vineri, formațiunea CDU este cotată cu circa 38% din intențiile de vot și SPD cu numai 26%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel