Macron: Italia merită lideri care se ridică la importanţa funcţiei

Italia merită să aibă lideri care se ridică la importanţa funcţiei, a apreciat joi preşedintele francez Emmanuel Macron, care l-a descris pe liderul Mişcării 5 Stele (M5S), Luigi Di Maio, drept 'marele pierzător' al recentei demisii a guvernului condus de Giuseppe Conte, transmite Reuters.

Coaliţia guvernamentală formată din M5S şi partidul de extremă dreapta Liga s-a destrămat marţi, după ce liderul Ligii, vicepremierul Matteo Salvini, a declarat guvernul nefuncţional, forţându-l astfel pe premierul Conte să demisioneze.

Lecţia italiană este că atunci când cineva face o alianţă cu extrema dreaptă, în final va fi întotdeauna victorioasă extrema dreaptă. Cine este marele pierzător din ultima serie? Di Maio, a declarat Macron miercuri, la Paris.

Întrebat dacă şi Salvini a avut de pierdut, şeful statului francez a răspuns: Poate, aşa sper.

Emmanuel Macron a adăugat că este de partea preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, care în prezent poartă consultări cu toate partidele parlamentare pentru a vedea dacă poate fi formată o altă coaliţie guvernamentală.

Reprezentanţi ai M5S şi ai Partidului Democrat (centru-stânga) discută deschis despre formarea unei noi coaliţii guvernamentale la Roma, orientată mai spre centru şi cu poziţii mai pro-europene, scenariu în care partidul Liga, al lui Matteo Salvini, ar intra în opoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel