Macron, DEMISIE. Scena politică din Franța fierbe. VOT ALEGERI TUR 2

În Franţa are loc, duminică, turul doi al alegerilor locale, amânat din martie, din cauza epidemiei de coronavirus. Oamenii nu s-au înghesuit la urne, deși votarea a fost organizată în condiţii stricte de securitate sanitară.

Participarea la urne, în turul doi al alegerilor, este estimată undeva la 40-41%. Primul tur, care a avut loc în 15 martie fusese marcat de o rată majoră de absenteism, peste 55% din electorat. 

Prima rundă a alegerilor locale din Franţa s-a încheiat cu rezultate dezamăgitoare pentru formaţiunea centristă a preşedintelui Emmanuel Macron, LREM (La Republique en Marche).

În schimb, primăriţa în funcţie a Parisului, Anne Hidalgo, a obţinut un avans clar, depăşind pronosticurile sondajelor de opinie, iar ecologiştii au câştigat teren în mai multe oraşe mari din Hexagon. Mai precis, Anne Hidalgo a luat 29,3% din voturi, urmată de candidata conservatoare Rachida Dati (22,7%) şi fostul ministru al sănătăţii Agnes Buzyn (17,9%). 

Demisia lui Macron

Planul lui Macron ar fi să-și dea demisia. Obiectivul unei astfel de manevre ar fi să provoace alegeri prezidenţiale anticipate. De ce ar face acest pas? Pentru că va fi timpul scurt pentru organizarea prezidențialelor și nici alt candidat cu notoritate nu este. Și atunci va intra el în cursă cu Le Pen.

Primul tur al alegerilor locale a fost un dezastru pentru partidul lui Emmanuel Macron. Dacă și-n turul doi va fi la fel, va pierde Senatul. În acest context, Emmanuel Macron și-ar da demisia și ar candida cu Le Pen la prezidențiale. Va fi mobilizare foarte mare pentru a nu ieși contracandidata sa. La alegerile trecute, ei au intrat în turul doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel