Macron, declarația cu care își PUNE ÎN CAP musulmanii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut o declarație cel puțin surprinzătoare. Reacția musulmanilor a fost imediată.

Președintele Emmanuel Macron a dezvăluit un plan de apărare a valorilor seculare ale Franței împotriva a ceea ce el a numit „radicalism islamist”.  Acesta a afirmat că religia se află „în criză” în întreaga lume, iar reacția lumii musulmane nu a întârziat să apară. Totodată, Macron a anunțat că guvernul va prezenta un proiect de lege pentru consolidarea unei alte legi din 1905, care separă oficial biserica și statul din Franța.

Potrivit liderului francez, măsurile vizează abordarea unei probleme de „radicalizare” în creștere în Franța și îmbunătățirea „capacității de a trăi împreună”.

Cum au răspuns reprezentanții musulmani?

Yasser Louati, un activist musulman francez, a scris pe Twitter: „Represiunea musulmanilor a fost o amenințare, acum este o promisiune. Într-un discurs de o oră, #Macron a îngropat #laicitatea, a încurajat extrema dreaptă, anti-musulmană și a amenințat viața studenților musulmani, cerând limite drastice la școlarizarea la domiciliu, în ciuda unei pandemii globale. "

În același timp, Rim-Sarah Alaoune, un francez, a scris pe aceeași rețea de socializare: „Președintele Macron a descris Islamul ca„ o religie aflată în criză în întreaga lume astăzi ”. Nici nu știu ce să spun. Această observație este atât de stupidă (îmi pare rău) încât nu mai are nevoie de nicio analiză suplimentară ... Nu voi ascunde că sunt îngrijorat. Nicio mențiune a supremației albe, chiar dacă noi suntem țara care a exportat teoria supremației rasei albe a „marelui înlocuitor”, folosită de teroristul care a comis masacrul oribil în #Christchurch.”

Membrii comunității musulmane din Franța au denunțat în mod consecvent toate atentatele săvârșite în numele credinței islamice, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel