Machu Picchu. Peru oprește accesul turiștilor

Dan Carp / 11 mai 2019 / 09:41 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Autorităţile peruane vor limita accesul turiştilor la două temple şi o piramidă din aşezarea incaşă Machu Picchu în încercarea de a evita accentuarea stării de degradare a acestora, a anunţat vineri guvernul, citat de AFP.

Restricţiile vor fi aplicate în primă fază în perioada 15 - 28 mai şi vor viza Templul Soarelui, Templul Condorului şi Piramida Intihuatana (Intiwatana), potrivit Ministerului Culturii.

Aproximativ 6.000 de turişti, împărţiţi în două tururi, pot vizita zilnic faimoasa citadelă din piatră construită în secolul al XV-lea pe versanţii estici ai Anzilor.

În conformitate cu restricţiile anunţate vineri, turiştii vor avea la dispoziţie maximum trei ore pentru a vizita cele trei monumente.

"Aceste măsuri răspund necesităţii conservării Machu Picchu deoarece am constatat o uzură a suprafeţei de piatră, cauzată de trecerea vizitatorilor prin cele trei sectoare menţionate", a indicat Ministerul.

Restrcționarea accesului la Machu Picchu, un experiment pilot 

 

"Este un experiment pilot" destinat ''conservării patrimoniului cultural şi facilitând în acelaşi timp vizita turiştilor", a explicat directorul parcului arheologic Machu Picchu, José Bastante.

În cazul în care rezultatele vor fi cele aşteptate, restricţiile ar putea fi continuate începând de la 1 iunie.

Oraşul Machu Picchu - "Muntele Vechi", în limba quechua - a fost construit sub domnia împăratului Pachacutec (1438-1471). Descoperit de exploratorul american Hiram Bingham în 1911 şi înscris în Patrimoniului Mondial UNESCO din 1983, oraşul este situat la o sută de kilometri de Cuzco, fosta capitală a Imperiului Inca din sud-estul Peru.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83