Lupte intense în Ucraina: Forţele ruse s-au "împotmolit" la Vovceank

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov, a afirmat comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski. 

De două săptămâni, forțele ruse au inițiat o ofensivă în această regiune, capturând mai multe localități și obligând Ucraina să trimită întăriri în zonă.

Conform Kievului, Rusia, prin ofensiva sa neașteptată lansată pe 10 mai în nordul regiunii Harkov, urmărește să avanseze până la distrugerea liniilor defensive ucrainene, care sunt slăbite de doi ani de conflict, de lipsa de noi recruți și de penurii de arme, cauzată de luni de amânări din partea Occidentului în privința ajutorului militar.

"Inamicul este complet împotmolit în lupte de stradă la Vovceansk şi a suferit pierderi importante", a spus cu toate acestea pe Telegram generalul Oleksandr Sîrski. El a asigurat că Federația Rusă va avea nevoie să trimită "rezerve" pentru a-şi continua atacul.

Mai la sud, în aceeași regiune Harkov, rușii desfășoară atacuri în sectorul Kupiansk de mai bine de un an.

"Situaţia este complicată în sectorul Kislivka, unde inamicul încearcă să străpungă liniile noastre de apărare şi să ajungă la râul Oskil", a declarat generalul.

Dacă armata rusă ocupă Ceasov Iar, atunci ar putea deschide calea spre cea mai mare aglomerare urbană din regiunea Doneţk

"Lupte intense continuă în sectorul Ivanivske şi la periferia Ceasov Iar. Inamicul încearcă să ocupe acest oraş cu orice preţ", susține Oleksandr Sîrski. Acest oraș are o miză importantă. Dacă armata rusă l-ar ocupa, atunci ar putea deschide calea spre Kramatorsk, cea mai mare aglomerare urbană din regiunea Doneţk, aflată încă sub control ucrainean.

Nu în ultimul rând, "luptele cele mai intense şi mai violente se derulează în sectoarele Pokrovsk şi Kurahove. Inamicul încearcă să străpungă liniile de apărare ale trupelor noastre pe o secţiune îngustă a frontului între Staromîhailivka şi Berdici", a adăugat comandantul-şef al armatei ucrainene.

Rusia susține că și-a declanșat ofensiva din luna mai în nord-estul Ucrainei pentru a crea o zonă-tampon care să împiedice atacurile ucrainene pe teritoriul său.

Kievul consideră că acest atac are ca principal obiectiv forțarea extinderii trupelor ucrainene implicit, să slăbească liniile defensive pe întregul front, deoarece rușii speră să realizeze o intrare către Donbas, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel