Lupta din subteran: cele mai grele momente al campaniei electorale

Campania pentru alegerile locale a fost presărată cu o mulţime de incidente între susţinătorii candidaţilor. Mai greu a fost de observat presiunea care atârna pe umerii celor care candidau, cum s-a dus lupta în spatele uşilor închise, dar şi momentele în care presiunea adversarului politic devenise de nesuportat. DeCe News a vorbit cu trei dintre politicienii direct implicaţi în campania electorală şi le-a cerut să mărturisească care au fost cele mai grele momente ale campaniei. Robert Negoiţă, Lia Olguţa Vasilescu sau Victor Ponta descriu tabloul cenuşiu al luptei cu PDL şi dedesubturile  campaniei. 

Robert Negoiţă a răspuns fără să se gândească foarte mult. "Cea mai grea zi a fost sâmbătă pentru că am fost nevoit să stau. Legea nu îmi permitea să fac nimic. Eu sunt un om de acţiune şi îmi place să am mereu ceva de făcut. A fost greu sâmbătătă pentru că presiunile din partea adversarilor erau uriaşe", a spus Robert Negoiţă.

Pentru Lia Olguţa Vasilescu cel mai greu de suportat au fost atacurile lui Solomon la adresa ei în calitate de femeie. Olguţa Vasilescu confirmă practic articolul din DeCe News referitor la sexismul în politică şi atacurile suburbane care se lansează în campaniile electorale. "Cele mai grele au fost ultimele două zile cand au declanşat o campanie mizerabilă împotriva mea ca femeie, cu ziare abominabile şi pline de minciuni despre mine ca femeie şi cu afişe obscene lipite pe stâlpi inclusiv în ziua votului. Nu ştiu dacă a există ceva mai urât care să se poată spune despre o femeie şi să nu se fi spus în această campanie", spus Lia Olguţa Vasilescu.

 Victor Ponta a străbătut ţara în lung şi în lat pentru a sprijini candidaţii USL. Cel mai greu susţine că i-a fost la Târgovişte când oamenii PDL au blocat drumul pentru el şi Crin Antonescu.

"Fără îndoială, cel mai greu moment din această campanie s-a petrecut la Târgoviște. Acolo, circa 100 de oameni ai PDL, îmbrăcați toți în verde, au încercat să ne blocheze, pe mine și pe Crin, să întrăm în oraș. A fost primul moment în care am văzut, cu ochii mei, de ce este în stare PDL în teritoriu și mai ales înverșunarea cu care era dispus să lupte pentru a-și apăra privilegiile, într-un județ care, până nu demult, era feuda personală a domnului Popescu. Atunci mi-am dat seama că lupta pe care aveam s-o ducem până pe 10 iunie nu avea să fie deloc ușoară. Când lupţi cu o hidra care îşi simte aproape sfârşitul, atunci devine cel mai agresivă şi mai periculoasă. Aşa am simţit şi lupta cu PDL.

Tocmai de aceea, acum, după 10 iunie, cu atât mai mult mă bucur că s-a făcut dreptate și pentru oamenii din Dâmbovița, și că legile țării vor începe să se aplice și acestui județ în care cei din PDL au crezut că își permit chiar orice. Datoria noastră este să demonstrăm că nu suntem ca ei", a spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel