Ludovic Orban, declaraţii alarmiste. Radu Oprea: Cât de inconștient sunteți să puneți în pericol economia și viețile românilor?

Radu Oprea
Radu Oprea

Radu Oprea transmite un mesaj dur cu privire la efectele grave pe care le au, în opinia sa, declaraţiile alarmiste ale lui Ludovic Orban.

"Dle Orban chiar credeați că piața nu va reacționa la strigătul de panică pe care îl aduceți in spațiul public de mai bine de o lună de zile? În conceptul neoliberal cea mai importantă virtute a pieței libere este autoreglarea, care funcționează cu atât mai bine cu cât intervenția statului este mai mică. Și ce să vedeți piața răspunde zvonurilor alarmiste și investitorii își pierd încrederea. De aici valori mai mici ale fluxului de investitii străine, ale investițiilor companiilor cu capital românesc sau ale populației. Și înregistrăm încetiniri ale ritmurilor de creștere pentru că în mod firesc cererea scade", scrie Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Dăncilă.

Cursul de schimb reacționează

"Cursul de schimb reacționează și el atunci când apocalipsa este prevestită și ajunge pe maxim istoric 4.7669 RON in raport cu Euro. Degeaba Robor-ul la trei luni este la o valoare foarte mică (2,64), ratele la bancă vor crește din cauza cursului de schimb valutar pentru cei cu credite în Euro. Vă întreb dle. Orban cât de inconștient sunteți să puneți în pericol economia românească și viețile românilor care au credite de plată?

Guvernatorul Mugur Isărescu tocmai ce vă explicase că lucrurile nu sunt așa cum le strigați dumneavoastră. Se pare ca nici pe el nu l-ați crezut sau nu înțelegeți sau nu vă pasă de consecințe si de oameni. Cred că "mâna invizibilă" a lui Adam Smith, dacă tot vrea să armonizeze piața, ar face mai bine să-i astupe gura lui Ludovic Orban și atunci economia ar putea funcționa în parametrii pe care noi îi prognozasem.

P.S. Puteți citi și Florin Cîțu în loc de Ludovic Orban sau și mai bine pe amândoi deodată. Alegerea vă aparține", a scris Radu Oprea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel