Lucrul care îngrijorează după discursul lui Putin. Chirieac: Sperăm ca elita din Kremlin să-l oprească!

Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat în urma discursului lui Vladimir Putin de luni, susţinut cu prilejul paradei de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie.

„Vladimir Putin nu a putut să justifice invazia. E vorba despre confuzie. E vorba despre disperare. (...) Probabil, Vladimir Putin a vrut această apă călduță, care a fost discursul său de azi, fără nimic relevant, nici pentru poporul rus, care suferă, în acest moment, în urma sancțiunilor economice, suferă pentru că zeci de mii de militari ruși au venit în coșciug acasă. Nimic relevant în discurs nici pentru Occident, pentru nimeni. Acest lucru este extrem de îngrijorător, fiindcă nu știm ce va face Putin mâine sau ziua următoare”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, luni după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„În urmă cu două luni, Putin îi primea pe generalii săi la o masă lungă la distanță de șase, zece metri de el, iar astăzi face baie de mulțime. Să înțelegem că Vladimir Putin consideră că nu mai are nimic de pierdut?! El care s-a izolat complet doi ani din cauza pandemiei?! Lucrul acesta ar putea fi îngrijorător”, a spus Bogdan Chirieac, explicând: „Un om care nu mai are nimic de pierdut găsește drumul foarte repede către butonul roșu.”

„Sperăm ca elita din Kremlin să-l oprească să facă acest gest nebunesc”, a conchis Bogdan Chirieac.

Putin: Pentru Rusia, pentru victorie, ura!

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că „intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul „se pregătea să ne invadeze pământul”. Și-a începutul discursul, cu ocazia Zilei Victoriei, la începutul paradei militare, pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Potrivit lui Putin, forţele armate şi voluntarii ruşi care luptă în regiunea Donbas din Ucraina luptă pentru patria lor. „Voi luptaţi pentru patria voastră, pentru viitorul ei", a declarat Vladimir Putin, în timpul discursului susţinut de la tribuna Kremlinului, în Piaţa Roşie.

„Moartea fiecărui soldat şi ofiţer este dureroasă pentru noi. Statul va face totul pentru a avea grijă de familiile lor”, a mai spus Putin.

Preşedintele rus şi-a încheiat discursul cu îndemnul lansat soldaţilor din Piaţa Roşie: „Pentru Rusia, pentru victorie, ura!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel