Lucrările la pasajul de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni

pasaj
pasaj

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu  a  declarat că în circa două luni lucrările pentru construirea pasajului subteran de la Piaţa Presei vor începe, după aprobarea Planului Urbanistic Zonal, şi vor dura aproape un an şi jumătate.

 "Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului", a spus edilul şef al Capitalei.

Pasajul va avea o lungime de circa 550 de metri, costul lucrărilor fiind estimate la peste 30 de milioane de euro.

 Potrivit primarului general, construirea pasajului nu va afecta traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare în Bucureşti, prin nord. "Mă duc (cu lucrările - n.r.) în spatele perdelei de pomi şi nu deranjez pe nimeni", a explicat Oprescu.

Oprescu, despre Bulevardul Berzei-Uranus

 Primarul general a mai spus că viitorul bulevard Berzei-Uranus "mai are o problemă", pe hârtie, la Palatul Parlamentului, deoarece trebuie avize şi o lege specială pentru a putea dărâma gardul clădirii.

 "Dom' le, probleme am din cinci în cinci metri. Acuma îmi dau seama ce deştept a fost Videanu, cu ghilimele, că nu s-a apucat de ea. Da' nu-mi pare rău, că tot o fac. Dar mai are o problemă: am ajuns acum, pe hârtie, la poarta trecerii pe sub Parlament. Dom'le, nu poţi să-ţi închipui ce înseamnă asta: avize de la SPP, avize de la SRI, avize de la Armată...", a spus Oprescu, arătând că, după Hala Matache, proiectul a ajuns, pe hârtie, la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel