Lovitură pentru Uber. Decizie şoc: şoferii, obligaţi să aibă licenţă de taxi

Mihai Ciobanu / 02 apr 2019 / 19:26 Salveaza PDF Comentarii
Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator
Descriere foto: Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator

Polonia va cere companiei de transport Uber să utilizeze şoferi care deţin o licenţă de taxi începând de anul viitor, potrivit unui plan aprobat marţi de cabinetul de la Varşovia destinat să creeze o concurenţă corectă, transmite Reuters. 

Şoferi de taxi din Polonia au organizat mai multe proteste în care au cerut aceleaşi reguli pentru ei şi pentru şoferii firmelor de transport de tipul Uber, care au devenit foarte populare în oraşele din Polonia spre nemulţumirea şoferilor de taxi autorizaţi care susţin că cei de la Uber au scăzut preţurile pe piaţă. Şoferii de taxi intenţionează să organizeze noi proteste la Varşovia în cursul săptămânii viitoare. 

Dacă noua lege, care impune reguli mai stricte pentru companiile de transport de tipul Uber, va trece de Parlamentul de la Varşovia, ar urma să intre în vigoare la începutul anului 2020. Uber se confruntă cu opoziţia firmelor de taxi în mai multe ţări din lume, inclusiv în Cehia, care intenţionează şi ea să ceară şoferilor Uber să deţină o autorizaţie, relatează Agerpres. 

 

Care e situaţia în RomâniaÎn România, la finele lunii martie, Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă privind modificarea legii taximetriei. Totodată, Executivul a anunţat că va reglementa şi activitatea de ridesharing printr-un act normativ care va fi adoptat în maxim două - trei săptămâni. 

"În ultimele zile, am avut discuţii şi nu puţine cu reprezentanţii platformelor de ridesharing şi, de asemenea, până la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe, vom emite un alt act normativ astfel încât şi activitatea de ridesharing să fie reglementată. Ultima discuţie pe care am avut-o a fost alaltăieri, s-a constituit un grup de lucru alături de colegii noştri de la Ministerul Transporturilor şi vă confirm că în maxim două - trei săptămâni, aşa cum evaluăm, vom avea şi un act normativ care să reglementeze activitatea de ridesharing", a precizat vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

În replică, reprezentanţii companiei Uber au spus că modificarea legii taximetriei nu are niciun efect pentru activitatea Uber România, care va continua să funcţioneze ca până acum, în aşteptarea unui act normativ care va reglementa sectorul de ridesharing. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27