Lovitură pentru Samsung. Scandal uriaș de corpuție

Moștenitorul imperiului Samsung, Lee Jae-Yong, și alte patru cadre din conducerea primului producător mondial de smartphone-uri au fost inculpați oficial marți pentru corupție într-un scandal de proporții care zguduie Coreea de Sud de mai multe luni, au anunțat anchetatorii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Anchetatorii speciali l-au inculpat pe vicepreședintele Samsung Electronics, Lee Jae-Yong, pentru corupție, abuz de bunuri sociale, ascunderea de active în afara țării (...) și sperjur", a declarat Lee Kyu-Chul, purtător de cuvânt al echipei speciale în acest caz ce a condus la suspendarea președintei Park Geun-Hye.

Lee, 48 de ani, fiul președintelui primului conglomerat sud-coreean, a fost deja plasat în detenție provizorie de către justiție, la cererea anchetatorilor, la 17 februarie.

Această inculpare înseamnă aproape sigur că el va compărea, împreună cu cei patru colegi ai săi, în fața unui tribunal, crescând unda de șoc în rândul acestui grup ce contribuie cu o cincime la economia sud-coreeană, după ce s-a confruntat și cu scandalul bateriilor care explodau de la aparatele Samsung Galaxy Note 7.

Nepotul fondatorului grupului a devenit șeful de facto al Samsung după criza cardiacă a tatălui său în 2014.

Lee este acuzat printre altele că a plătit mită de aproape 40 de milioane de dolari confidentei din umbra a lui Park, în schimbul unor favoruri politice. El neagă toate aceste acuzații.

În centrul scandalului se află Choi Soon-Sil, prietena lui Park, acuzată că s-a folosit de influența sa pentru a extorca milioane de dolari de la întreprinderi și a se amesteca în treburile statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel