Lovitură pentru fumători, după ce a fost interzis fumatul în spații publice

Fumătorii mai primesc o lovitură după ce fumatul a fost interzis în spații publice. Un nou proiect de lege care-i vizează pe fumători a fost publicat recent pe site-ul Ministerului Sănătății. 

Inițiativa legislativă propune eliminarea posibilităţii de cumpărare a ţigarilor de pe internet, interzicerea produselor din tutun mentolate şi a celor cu arome, precum şi imprimarea unor avertismente mai mari pe pachetele de ţigări, potrivit oradeștiri.ro

Proiectul mai prevede reguli mult mai stricte în privința comercializării țigărilor electronice și a produselor de fumat din plante. Mai mult, Ministerul Sănătății, în baza acestul proiect de lege, dacă va fi adoptat, va avea dreptul să scoată de pe piață orice produs din tutun, dacă decizia justifică "necesitatea protecţiei sănătăţii publice".

Restricţiile vin să aplice în ţara noastră directiva europeană care urmăreşte descurajarea fumatului în rândul tinerilor, principala populaţie fumătoare din Europa. Statisticile arată că vârsta la care minorii încep să consume ţigarete a scăzut drastic în ultimii ani. 70% dintre fumători sunt acaparaţi de acest viciu înainte de a împlini 18 ani, iar 94% înaintea vârstei de 25 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel