EXCLUSIV  LOVITURĂ în criză pe piața imobiliarelor din România. EFECT despre care nu vorbește nimeni

Criza care se preconizează nu ar trebui să ne sperie atât de tare.

Să luăm un caz simplu: piața imobiliarelor. Proprietarii de locuințe vechi, construite înainte de 1989, cereau, de fapt o fac și-n prezent, prețuri exorbitante pentru cutiile lor. Odată ce criza ne va lovi, realitatea îi va aduce cu picioarele pe pământ și pe proprietarii care au obținut locuințe pe vremea lui Ceaușescu și care acum vindeau la prețuri uriașe câțiva metri pătrați în blocuri cu pereții sparți. Știți genul acela de român care și-a făcut open space și a spart pereții prin casă. Ce-o face structura de rezistență la cutremur nu e treaba lor.

Haideți să luăm câteva exemple dintr-un oraș cum este Buzăul unde economia nu aș putea spune că duduie comparativ cu Bucureștiul:

1. Garsonieră de 13 metri pătrați, construită între 1977 și 1990, costă 16.000 euro.

2. Garsonieră de 38 metri pătrați, construită în 1982, costă 41.000 euro.

3. Garsonieră de 26 metri pătrați, construită între 1977 și 1990, costă 36.500 euro.

4. Garsonieră de 35 metri pătrați, construită tot în comunism, costă 33.000 euro.

5. Garsonieră de 25 metri pătrați, construită în 1982, costă 35.000 euro.

6. ”Vând ieftin garsonieră. Persoană fizică vând garsonieră pe Aleea Parcului lângă școala 15 având ca dotări: aer condiționat, frigider, aragaz, mașină de spălat, convector căldură, termoizolație pe exterior cu polistiren de 10. GARSONIERA NU ESTE MOBILATA. Parter. Suprafață utila : 16 - 17 mp. PREȚ: 20.000 EURO”.

Aș putea continua până mâine cu exemplele. Sunt în toate orașele din România anunțuri de acest fel. N-ai ce munci în provincie, nu sunt locuri de muncă, dar prețurile la imobiliare duduie. Cumva trebuiau trântiți un pic la pământ și proprietarii de locuințe comuniste care voiau să se îmbogățească pe spinarea fraierilor, rupți de muncă, ce se împovorau pe 30 de ani să le cumpere lor cutiile. Cumva trebuiau aduși la realitate, dacă bunul simț nu-i făcea să pună un preț corect pentru garsonierele și apartamentele lor mai mari ca vârstă decât tinerii care vor să le cumpere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel