Locatarii unui bloc au fost evacuaţi după ce gunoiul de la subsol a luat foc

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Pompierii au fost chemaţi să intervină duminică dimineaţă la un bloc din Râmnicu Vâlcea, după ce gunoiul de la subsol s-a aprins. 

Conform ISU Vâlcea, flăcările au pornit de la subsol, acolo unde erau depozitate deşeuri. Din fericire, nu au fost persoane intoxicate cu fum sau care să necesite asistenţă medicală. Locatarii au fost, totuşi,evacuaţi din apartamente. 

"Echipajele operative sosite la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta la deşeuri menajere depozitate în subsolul blocului. Din cauza fumului dens, concomitent cu operaţiunile de stingere, s-a început evacuarea locatarilor. Incendiul a fost localizat şi lichidat în scurt timp de la sosirea pompierilor militari, în limitele găsite. Au fost evacuate 38 de persoane (34 de adulţi şi patru copii) şi un animal de talie mică. După evacuarea fumului de pe casa scării, locatarii s-au întors în apartamente. Au ars aproximativ 100 de kg de deşeuri menajere", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

La faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, cauza incendiului fiind în curs de stabilire, scrie Agerpres. 

Vineri, un bărbat din Bacău a suferit arsuri pe 95% din suprafaţa corpului, în urma unui incendiu. Trei copii, cu vârste de 6, 8 şi 12 ani, au fost transportaţi la spital. 

"Garda de Intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitată să intervină în municipiul Oneşti, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunţa faptul că, la nivelul unui apartament dintr-un bloc de locuinţe de tipul P+4, s-a produs o explozie, aceasta fiind urmată de un incendiu", preciza informarea ISU Bacău.

La locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară şi o ambulanţă SAJ.

"Incendiul se manifesta mocnit într-un apartament la parter. A fost evacuată o persoană de sex masculin cu arsuri pe 90-95% din suprafaţa corpului", anunţă sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel