Lloyd Austin, primul afro-american la şefia Pentagonului. Senatul a aprobat numirea propusă de Biden

Lloyd Austin, primul afro-american la şefia Pentagonului. Senatul a aprobat numirea propusă de Biden
Lloyd Austin, primul afro-american la şefia Pentagonului. Senatul a aprobat numirea propusă de Biden

Senatul american a confirmat vineri, cu o majoritate largă, numirea la conducerea Departamentului Apărării de către noul preşedinte american Joe Biden a generalului în rezervă Lloyd Austin, acesta devenind primul afro-american la şefia Pentagonului, relatează AFP şi Reuters.

În Senat, candidatura generalului în rezervă Lloyd Austin a fost aprobată cu o un vot covârşitor - 93 la 2 - dintre cei 100 de membri ai camerei superioare, mult mai mult decât majoritatea simplă necesară. 'Este o onoare şi un privilegiu să devin al 28-lea ministru al Apărării în ţara noastră şi sunt deosebit de mândru că sunt primul afro-american care deţine această funcţie', a scris imediat noul şef al Pentagonului pe Twitter.

'Acum, la muncă', a adaugat laconic Austin, fost general de infanterie, care a servit în Irak şi Afganistan înainte de a deveni primul ofiţer afro-american la conducerea Comandamentului Central al Armatei Statelor Unite (Centcom). Senatorii din ambele partide s-au declarat mulţumiţi că Austin îşi va putea prelua în mod oficial funcţia la două zile după ce noul preşedinte Joe Biden a depus jurământul miercuri.

Senatorul Jack Reed, noul preşedinte democrat al Comisiei pentru armată din Senat, a remarcat gama larga de provocări cu care SUA se confruntă în prezent, între care pandemia de COVID-19 şi competiţia cu China şi Rusia. 'Generalul Austin este un lider excepţional de calificat, cu o lungă şi distinsă carieră în armata SUA, a spus Reed înainte de vot. 'Suntem în cel mai ameninţat moment', a afirmat senatorul James Inhofe, care anterior a condus comisia amintită, cerând de asemenea susţinerea numirii lui Austin.

Membrii Congresului au aprobat joi, cu un vot covârşitor, o derogare care îi permite lui Austin să conducă Pentagonul, chiar dacă nu s-au împlinit şapte ani de când a părăsit armata, în conformitate cu o lege care impune controlul civil asupra forţelor armate. Austin (67 de ani) este al doilea membru al administraţiei lui Joe Biden a cărui numire a primit undă verde din partea Congresului, după directoarea Informaţiilor Naţionale (DNI), Avril Haines, prima femeie în această funcţie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel