Liviu Dragnea-Tzipi Hotovely, întâlnire strategică. Protocol de colaborare

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a avut miercuri, 11 aprilie a.c., o întrevedere cu doamna Tzipi Hotovely, ministru adjunct al Afacerilor Externe al Statului Israel, în care a fost abordat stadiul proiectelor aflate pe agenda de cooperare bilaterală.

Conform unui comunicat de presă primit la redacţie, vizita delegației israeliene a deschis seria de întâlniri strategice stabilite pentru anul 2018 la nivelul celor două state, care celebrează 70 de ani de la declararea independenței Statului Israel și tot atâția ani de relații româno-israeliene neîntrerupte.

În cadrul discuțiilor, partea română a evocat excelenta colaborare româno-israeliană în sectorul de apărare și capacitatea țării noastre de extindere a parteneriatului cu Israelul și în alte sectoare de interes, precum cel al energiei, medicinei, educației și cercetării.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat faptul că actualul climat de afaceri al României, conceput pentru a încuraja dezvoltarea și creșterea, este un teren solid pentru investițiile care sunt intensiv inovatoare și avansate din punct de vedere tehnologic, cu un impact economic maxim. În acest sens, cei doi oficiali au dezvoltat perspectiva implementării unui protocol de colaborare pe axe cu importanță strategică pentru cele două țări, avansându-se propunerea de a facilita cooperarea la nivel științific între institutele în domeniul cercetării tehnologiilor inovatoare și energetice din România și cele din Israel. De asemenea, a fost avansată ideea concretizării unui parteneriat în domeniul medical, în contextul interesului explicit al țării noastre de extindere a cooperării în perspectiva construirii, în viitorul apropiat, a opt spitale regionale şi a Spitalului Metropolitan, se mai arată în document.

[citeste si]

Agenda discuțiilor a cuprins, de asemenea, și aspecte ale problematicii combaterii antisemitismului, ocazie cu care partea română a transmis asigurări cu privire la caracterul inclusiv și antidiscriminatoriu al politicilor publice din țara noastră, precum și al societății românești în ansamblul său, menționând că, în prezent, România se pregătește să deschidă un Muzeu al Istoriei Evreilor și a Holocaustului.

Întrevederea a constituit un excelent prilej pentru a reitera susținerea stabilirii Ambasadei României din Israel în orașul Ierusalim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel