Liceul catolic din Târgu Mureș, decizie CCR. Hunor: Nu vom face în secret

Kelemen Hunor a comentat decizia CCR de luni, după ce s-a admis sesizarea PNL și PMP privind proiectul de lege de înființare a Liceului Româno-Catolic de la Târgu Mureș.   

Curtea Constituţională a admis, astăzi, sesizarea depusă de un grup de 50 de parlamentari PNL şi 16 parlamentari PMP privind legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş, cu predare exclusiv în limba maghiară. 

"Sunt mulți care nu doresc. (...) Au avut grijă să atace fiecare hotărâre. (...) Degeaba faci dacă după se atacă de unii și de alții", a declarat Kelemen Hunor, luni seară, în cadrul emisiunii România9, moderată de Ionuț Cristache la TVR1.

"Vom discuta cu Biserica Catolică, părinții și juriștii. Stabilim ce vom face. Să știți că nu vom face în secret. Stabilim împreună", a mai spus Hunor.

[citeste si]

Amintim că PMP şi PNL au atacat la CCR, în data de 13 februarie, legea privind înfiinţarea Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş. "Prin adoptarea Legii pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rákóczi Ferenc se creează un precedent neconstituţional. Ori de câte ori o autoritate a administraţiei publice locale va respinge adoptarea unei hotărâri, din motive de oportunitate sau legalitate, sau va adopta o hotărâre, conform competenţelor sale legale şi decizionale, orice parlamentar nemulţumit va iniţia un proiect de lege pentru reglementarea situaţiei care îl nemulţumeşte şi va invoca pentru adoptarea unei legi reglementarea pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rákóczi Ferenc. La fel se va pune problema în situaţia anulării unei hotărâri a unei autorităţi a administraţiei publice locale de către instanţa de contencios administrativ", se preciza în sesizarea PNL şi PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel