Liban - Incendii masive, în urma unei creşteri bruşte de temperatură

Pompierii se luptau marţi cu incendiile izbucnite în zonele muntoase aflate la sud-estul de capitala Libanului, Beirut, în urma unei creşteri bruşte de temperatură, informează DPA şi Xinhua.

Incendiile au izbucnit luni în Mechref şi s-au răspândit în mai multe oraşe din Munţii Liban, a declarat un martor din zonă, citat de DPA.

Potrivit Xinhua, care citează Agenţia Naţională de Presă din Liban, mii de metri pătraţi de pădure au fost distruşi în cele 103 de incendii izbucnite în Liban de luni. Printre oraşele cele mai afectate de incendii figurează Mechref, Kfar Matta, Daqoun, Zagharta şi Dibbiyeh.

Potrivit Ministrului de Interne, Raya al-Hassan, avioane cisternă au fost trimise din Cipru pentru a ajuta la stingerea incendiilor cauzate de un val de căldură, însoţit de un vânt puternic, care a accelerat flăcările.

În unele zone, locuitorii au fost evacuaţi când flăcările au ajuns la casele şi la maşinile acestora, mulţi fiind nevoiţi să îşi părăsească locuinţele pentru a se îndrepta spre regiuni mai sigure.

Unii dintre aceştia au fost trataţi de Crucea Roşie libaneză după ce au prezentat simptome de sufocare.

Potrivit unui voluntar din cadrul Apărării civile, incendiile au scăpat de sub control în timpul nopţii de luni spre marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel