Leonardo DiCaprio, acuzat de președintele Braziliei de dare de mită

dicaprio
dicaprio

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro l-a acuzat pe actorul Leonardo DiCaprio că ar fi dat bani pentru incendierea pădurii Amazoniene. Președintele nu a prezentat dovezi în acest sens, însă a mai acuzat în trecut diverse ONG-uri că ar fi dat foc pădurii pentru a obține fonduri pentru diversele lor campanii pentru protejarea florei și faunei.

Focurile care au izbucnit în acest an în august și care au ars la intensități neîntâlnite de mulți ani, au atras atenția și îngrijorarea întregii lumi cu privire la „plămânul planetei”. Amazonul este cea mai mare pădure tropicală din lume și reduce încălzirea globală anuală la nivel mondial. În august s-au înregistrat aproape 30.901 focuri individuale în pădure, aproape de 3 ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. În mod normal, focul poate în sezonul secetos dintre iulie și octombrie și poate fi cauzat de evenimente naturale (ca de exemplu, un fulger), dar în acest an se crede că fermierii au fost cei care au dat foc pădurii pentru a pregăti pământul pentru diverse recolte.

Președintele Bolsonaro a trimis armata braziliană pentru a interveni în gestionarea incendiilor și acestea au fost stăpânite până la finalul lunii. Președintele l-a acuzat pe DiCaprio ieri că ar fi contribuit la incendierea pădurilor Amazoniei, însă nu a oferit dovezi în acest sens și nici nu a detaliat afirmația. Presa internațională consideră că aceasta declarație a venit în urma arestării de joi a patru pompieri voluntari care au acționat în zonele afectate, în urma unor acuzații că ar fi primit mită pentru a incendia pădurea; între timp, pompierii au fost eliberați.

Mai mult, într-un webcast de joi, Bolsonaro a acuzat fundația World Wildlife Fund (WWF) că a plătit pentru poze făcute de către pompierii arestați: „Și ce a făcut ONGul? Care este cel mai ușor lucru? Să dea foc pădurii. Să facă poze, un film. [WWF] face o campanie împotriva Braziliei, îl contactează pe Leonardo DiCaprio și el donează 500.000$. O parte din acești bani au ajuns la oamenii care dădeau foc. Leonardo DiCaprio, contribui la incendierea Amazonului, acest lucru nu este permis”, a declarat acesta.

Actorul s-a apărat arătând că nu a donat bani către ONG-urile pe care le acuză președintele: „Deși cu siguranță merită sprijin, nu am finanțat organizațiile care sunt în acest moment vizate. Viitorul acestui ecosistem de neînlocuit este în joc și sunt mândru că sunt parte a grupurilor care îl protejează”.

De cealaltă parte, WWF neagă că ar fi primit fonduri din partea organizației caritabile conduse de DiCaprio, motivând că aceasta se ocupă mai mult de proiecte de mediu.                                    

Opoziția politică a președintelui Braziliei a sesizat această oportunitate mediatică, susținând că președintele încearcă să ascundă incompetența administrației sale acuzând alte persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel