Legile Justiției. Membru CSM: Dezbaterile pe această temă, politizate

alistar
alistar

Victor Alistar, membru CSM, a declarat, după intervenția șefului statului, că subiectul referitor la Legile Justiției este politizat chiar și de unii magistrați. 

Membrul CSM a dat de înțeles că tema Legilor Justiției au intrat într-o zonă destul de periculoasă. "Mi-aș dori ca Legile Justiției și tot ce este legat de sistemul judiciar să nu devină un subiect politic nici pentru actorii politici și nici pentru magistrații din sistem. Este foarte important ca justiția să funcționeze ca un garant al unei societăți funcționale, democratice(...) Nu trebuie uitilizate ca subiect politic de către absolut nimeni. Din păcate, dezbaterile pe această temă au fost destul de politizate și am văzut și magistrați din sistem care politizează subiectul", a declarat Victor Alistar la Antena3. 

 Secția de investigare a magistraților și "timorarea"

 Victor Alistar a dezbătut și problema creării unie structuri de investigare a magistraților la Parchetul General. "Legat de această secție au existat foarte multe discuții. În acest moment există competență de investigare la nivelul Direcției Naționale Anticorupție. Dacă se mută această competență tot în cadrul Parchetului General, ca o secție separată, atribuțiile rămân la fel. (...) Eu nu pot să spun dacă (n.r. deciaiza de înfiițare a secției) este bună sau rea. Deci strict tehnic, pot spune că nu există o diferență față de situația actuală. Atunci s-a putea putea merge pe concluzia că același cadru legislativ aplicabil ar conduce și astăzi la timorare (n.r. a magistraților) ceea ce nu cred că este cazul să discutăm fără probe concrete", a mai spus Alistar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel