Legi Justiție. Paul Brummel, mesaj

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat miercuri că România a făcut progrese după aderarea la Uniunea Europeană în privinţa statului de drept şi a luptei anticorupţie şi a arătat că este foarte important ca modificările aduse legilor Justiţiei să ajute acest proces. 

"În ceea ce priveşte propunerile pentru modificarea legilor Justiţiei în România, bineînţeles, oricare ţară poate să decidă în ceea ce priveşte legislaţia care este potrivită (...), conform Constituţiei şi a procedurilor parlamentare. După părerea mea, în România s-a făcut un progres enorm după aderarea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte stabilirea statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei şi consider că este absolut foarte important ca modificările noi să ajute acest proces. Este un Mecanism de Cooperare şi Verificare în UE care este un mecanism foarte util", a declarat Brummell, după participarea la deschiderea conferinţei "Apărarea şi securitatea Europei: Marea Britanie şi România după Brexit" - organizată de Ambasada Marii Britanii în Capitală. 

El a subliniat că este necesară o consultare largă cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei. 

"Schimbările în ceea ce priveşte legislaţia sunt pentru România. Bineînţeles, este important să fie o discuţie cu toate părţile interesate, o consultare largă şi este important ca modificările să ajute procesul în ceea ce priveşte stabilirea statului de drept şi lupta în continuare împotriva corupţiei", a afirmat ambasadorul britanic. 

Brummell a amintit raportul recent al Comisiei Europene în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare. 

"Este foarte folositor pentru România acest raport şi sper că recomandările o să fie luate în considerare. (...) Noi toţi vrem ca România să facă progrese în continuare în lupta împotriva corupţiei şi în menţinerea statului de drept", a mai spus Brummell, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel