Legea salarizării. Se cere demisia Liei Olguța Vasilescu: Tratament sfidător

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie (FSPAR) solicită demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

'La emisiunea Sinteza zilei din 9.04.2017, am asistat la o dezinformare fără egal a ministrului muncii, d-na Lia Olguţa Vasilescu, care afirma că această lege a fost dezbătută cu toate federaţiile din domeniul bugetar. Ori, administraţia publică a fost exclusă de la dezbaterile pe seama acestei legi, iar după cum rezultă din afirmaţiile domniei sale întâlnirea întâmplătoare sau în secret cu unul dintre liderii din administraţia publică, 'căruia i-a pus în mână draftul legii să-l studieze cât doreşte', nu înseamnă participarea reprezentanţilor acestor angajaţi la dezbaterile legii', afirmă sindicaliştii.

Sindicatele din administraţia publică locală se declară 'profund indignate' de tratamentul sfidător la adresa celor din administraţia publică locală', care vor rămâne în afara grilelor, 'la cheremul aleşilor, în baza aşa zisei autonomii locale'. În acest context, federaţia susţine că vom asista la politizarea funcţiei publice, lucru ce contravine principiile Legii 188/1999 (Legea privind statutul funcţionarilor publici).

'Suntem profund indignaţi de tratamentul sfidător la adresa celor din administraţia publică locală, care, în opinia dânsei, trebuie să rămână în afara grilelor, la cheremul aleşilor, în baza aşa zisei autonomii locale. În această situaţie, nu vom avea o lege unitară de salarizare, ci vom asista la politizarea funcţiei publice, ceea ce contravine principiilor Legii 188/1999, şi la o discriminare a administraţiei publice locale faţă de administraţia centrală şi faţă de celelalte sectoare din domeniul bugetar, în dezacord cu principiile acestei legi. Prin urmare, nu se doreşte o lege a salarizării unitare, ci o lege care să menţină şi să satisfacă anumite interese', se spune în comunicat.

În acest context, FSPAR solicită demisia ministrului Muncii pentru încălcarea principiilor Legii salarizării unitare.

'Având în vedere încălcarea principiilor Legii salarizării unitare, politizarea funcţiei publice prin rămânerea salarizării din administraţia publică locală la latitudinea celui ales, precum şi sfidarea angajaţilor din administraţia publică locală prin eludarea participării acestora la dezbaterile pe marginea acestei legi, Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România solicită demisia ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu', se mai arată în comunicatul Federaţiei Sindicatelor Pro Administraţie, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel