Legea referendumului. Dragnea: PNL blochează tot

 Prin atacarea proiectului de modificare a Legii referendumului la CCR liberalii fac ceea ce "ştiu ei mai bine" - "blochează orice se poate bloca", susţine preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD. 

"Sunt foarte 'consecvenţi' cei de la PNL - că am înţeles că preşedintele lor a spus ca trebuie să se organizeze referendum pentru că este o problemă foarte serioasă şi profundă şi societatea trebuie să-şi spună punctul de vedere şi, pe de altă parte, ameninţă că vor ataca la CCR această lege care tocmai în sensul ăsta este modificată. Dacă vor să atace la CCR, este ceea ce ştiu ei foarte bine - să blocheze orice se poate bloca. Nu cred că vor fi probleme la CCR, ne-am consultat cu foarte mulţi specialişti, nu văd ce probleme de neconstituţionalitate ar fi aici", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că liberalii vor ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului. 

"Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor în decurs de două zile cred sau trei zile. (...) Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei (...) nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi, după avizul CCR, Guvernul hotărăşte organizarea referendumului. Ori nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum", a afirmat Orban, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel