Legea Prevenției, ministru Cabinet Grindeanu: Vom propune Guvernului

Autorităţile au sesizat o problemă de sistem, respectiv multe acte normative nearmonizate care constituie contravenţii în diferite domenii, iar în acest sens se va pregăti un memorandum, informează Alexandru Petrescu, ministru pentru Mediu de Afaceri.

"Legea prevenţiei reprezintă o etapă în strategia de îmbunătăţire a relaţiei statului cu mediul de afaceri. De-a lungul procesului de consultări extinse am descoperit că, pe lângă această radicalizare a relaţiei mediu de afaceri-organe de control, subzistă şi o problema de sistem şi anume existenţa unei multitudini de acte normative, nearmonizată, care instituie contravenţii în diferite domenii.

De aceea, în perioada imediat următoare, vom propune Guvernului, printr-un memorandum, aprobarea stabilirii unui termen rezonabil în care toate ministerele să analizeze toate actele normative care instituie contravenţii în domeniul sau domeniile de competenţă, urmând a face propuneri de modificare a legislaţiei care să ducă la eliminarea paralelismelor legislative (contravenţii care se regăsesc în mai multe acte normative), a suprapunerilor de competenţe ori a acelor reglementări care nu mai sunt necesare ori sunt de natură 'a frâna' dezvoltarea optimă a mediului de afaceri din România' a spus Petrescu, potrivit Agerpres.

Proiectul Legii prevenţiei a fost adoptat joi de Guvern, urmând să fie transmis spre dezbatere şi aprobare Parlamentului. 

Conform comunicatului, cele 267 de contravenţii ce vor fi supuse mecanismului prevenţiei sunt fapte care nu prezintă un grad de pericol social ridicat. Aceste contravenţii sunt din domeniile fiscal, legislaţia muncii, agricultură, turism, ape şi păduri, protecţia mediului, comunicaţii, educaţie, protecţia consumatorului, administraţiei locale, afacerilor interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel